Balla Árpád. Zoltán Ființe transparente. Fotografie

Vernisaj: joi, 9 martie 2023, ora 17
Martie 09, 2023 - Martie 26, 2023
Vernisaj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj,  vă invită să vizitați, în perioada 9-26 martie 2023, expoziția de fotografie a artistului Balla Árpád Zoltán, „Ființe transparente”.

Balla Árpád Zoltán este un artist fotograf, născut în Odorheiu Secuiesc în 1957. Acesta și-a început studiile la Gimnaziul Tamási Áron, iar mai apoi a obținut o diplomă universitară la Brașov. Din 1975 este prezent pe scena artei fotografice, organizând numeroase expoziții. Este membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România și membru fondator al Cercului de Fotografie Orbán Balázs din Odorheiu Secuiesc. Pe parcursul carierei, a fost distins cu mai multe premii, printre care se numără cel al Asociației Internaționale a Fotografilor (FIAP). 

Din punct de vedere tematic,Balla Árpád Zoltán abordează un spectru larg de probleme și, prin creațiile sale, reușește să ofere o incursiune, în lumea vie sau a obiectelor, printr-o metodă dibace de captare a esenței perspectivelor. 

Cu ocazia vernisajului de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca va fi prezentată și cartea „Ființe transparente”, care, pe lângă reproducerile fotografice, conține o serie de scrisori și scrieri personale prin care încearcă să ofere o imagine duală a actului de creație fotografică și a narațiunii umane. Această complementaritate ne aduce în față un volum care reprezintă o incursiune în lumea imaterială a spiritului și a gândului, cu accente pe sinergia înțelegerii formei și spiritului lumii noastre. Imagini surprinse la vernisajul expoziției de fotografie a artistului Balla Árpád Zoltán, eveniment care a avut loc în data de 9 martie 2023, de la ora 17. Au luat cuvântul: dr. Simon Mária Tímea, directoarea Casei de Cultură din Odorheiu Secuiesc, artistul fotograf Mircea Albu și Kis-Pállukács Hajnal, muzeograf. Cu ocazia vernisajului, a fost prezentat și volumul „Ființe transparente”. Foto credit: Feleki István.