Balla Árpád Zoltán. Átlátszó lények

Megnyitó: 2023. március 9, csütörtök, 17 óra
Március 09, 2023 - Március 26, 2023
Tárlat megnyitó

A Kolozsvári Művészeti Múzeum megyei érdekeltségű közintézmény, amely a Kolozs Megyei Tanács fennhatósága alatt működik, 2023. március 9 – 26. között, meghívja a tisztelt közönséget Balla Árpád Zoltán „Átlátszó lények” című fotókiállítására.

Balla Árpád Zoltán fényképész Székelyudvarhelyen született 1957-ben. Tanulmányait a Tamási Áron Gimnáziumban kezdte, majd egyetemi diplomáját Brassóban szerezte. 1975 óta tevékenykedik fényképészként, ez alatt az idő alatt pedig számos kiállítást szervezett. A Romániai Fényképészek Országos Szövetségének tagja, a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Fotoklubbnak pedig alapító tagja. Munkássága során több díjat is szerzett, többek között a Fényképészek Nemzetközi Szövetségének (FIAP) díját is.

Tematikai szempontból Balla Árpád Zoltán ennek széles spektrumával foglalkozik és alkotásai révén a perspektívák lényegének megragadási módszerével betekintést tud nyújtani az élő vagy tárgyi  alanya világába.A Kolozsvári Művészeti Múzeumban megtartott megnyitó alkalmából bemutatják az „Átlátszó lények” című könyvét, amely a fényképes reprodukciók mellett olyan leveleket és személyes írásokat tartalmaz, amelyek a fotográfiai alkotás és az emberi narráció kettős képét mutatja. Ez a komplementaritás olyan kötetet eredményez, amely által betekintést nyerünk a szellem és a gondolat immateriális világába.Néhány kép a kiállítás megnyitóról. Photo credit: Feleki István.