WORLD PRESS PHOTO | 2020

Iulie 17, 2020 - August 06, 2020
Vernisaj

Dragi vizitatori,

Din dorinţa de a oferi un acces public cât mai larg la cel mai important eveniment internaţional dedicat fotojurnalismului şi fotografiei documentare, expoziţia „World Press Photo | 2020” va putea fi vizionată, în mod excepţional, săptămâna viitoare şi în zilele de luni, 3 august, şi marţi, 4 august, în programul normal de vizitare al muzeului. Ea rămâne deschisă publicului la sediul instituţiei noastre până în data de 6 august inclusiv.

Nu rataţi ultimele zile de vizitare ale unei expoziţii de excepţie! Vă asigurăm că nu veţi regreta!

Clip de promovare
Clip de promovare
Clip de promovare

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, “World Press Photo”, va putea fi vizitată și anul acesta în Cluj-Napoca, cu sprijinul Muzeului de Artă Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj, alături de Ministerul Culturii și Ambasada Olandei în România. 

În contextul situaţiei extraordinare provocate de pandemia de COVID-19 şi a restricţiilor de circulaţie în vigoare la nivel european, ediţia 2020 a prestigiosului eveniment expoziţional “World Press Photo”nu va putea beneficia de o deschidere oficială (vernisaj). Expoziţia va fi, însă, accesibilă publicului spre vizitare pe întreaga durată a perioadei 17 iulie – 6 august 2020, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00. Ultimul bilet de intrare va fi emis la ora 16:30. 

Publicul vizitator este rugat insistent să sprijine eforturile instituţiei noastre de a limita răspândirea şi contractarea virusului SARS-CoV-2, prin respectarea strictă a regulilor obligatorii de igienă personală, distanţare fizică şi acces în muzeu. Pentru mai multe detalii referitoare la măsurile de protecţie sanitară, puteţi accesa link-ul următor: 

https://www.macluj.ro/events/reguli-obligatorii-pentru-accesul-in-muzeu-in-contextul-pandemiei-generate-de-covid-19

Evenimentul din Cluj-Napoca este organizat de Fundația Eidos și face parte din expoziția anuală internațională “World Press Photo”, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție. Expoziția va fi itinerată şi în acest an la Cluj-Napoca, Timişoara şi București cu ajutorul TNT Express România. 

„Având în vedere că astăzi lumea, jurnalismul și fotografia suferă modificări seismice, WPP se străduiește să ajute atât jurnaliștii vizuali, cât și publicul lor să înțeleagă și să răspundă la aceste transformări, astfel încât aceste libertăți să poată fi asigurate, iar în lupta cu știrile false să se alăture și exemplele de excelenţă practică”, a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos Foundation, reprezentant “World Press Photo” în România.

Din partea Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Alexandra Sârbu, istoric de artă şi muzeograf, se alătură echipei Fundaţiei Eidos, pentru a coordona această ediţie la nivel local.

World Press Photo 2020 în cifre

4,282 de fotografi din 125 de țări au înscris anul acesta la “World Press Photo” 73,996 de fotografii. Dintre aceștia, doar 44 de fotografi au ajuns în selecția finală a juriului.

Pentru actualizări permanente vă invităm să urmăriți pagina de facebook a expoziției:www.facebook.com/WorldPressPhotoRomania

DESPRE FUNDAȚIA EIDOS

Fundația Eidos este o organizație non-profit cu sediul în București, România, având ca misiune susținerea și dezvoltarea durabilă a practicilor culturale inovatoare la nivel global și multidisciplinar. Eidos operează la intersecția dintre creativitate, tehnologie, filosofie și antreprenoriat, organizând evenimente, programe educaționale, cercetare experimentală și suport pentru producția proiectelor artistice. Misiunea noastră este să construim punți de comunicare între creatori și vizionari din România și din restul lumii, oferindu-le o plajă emergentă de platforme ce facilitează schimbul de expertiză. Ne dorim să conectăm și să inspirăm, cu țelul de a aprofunda înțelegerea reciprocă asupra acestei comunități aflate în permanentă expansiune, și să ne dezvoltăm capacitatea de creștere, cu o conștiință globală comună: ca specie unică, printr-o esență autentică și, așa cum ar spune Aristotel, printr-un eidos colectiv: https://www.eidosfoundation.org/