Reguli obligatorii pentru accesul în muzeu în contextul pandemiei generate de COVID-19

Mai 18, 2020 - Iunie 01, 2021

Reguli obligatorii pentru accesul în muzeu în contextul pandemiei generate de COVID-19*

 

● Păstraţi distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de ceilalţi vizitatori şi personalul muzeului cu care intraţi în contact. 

 

● Purtaţi o mască medicală sau non-medicală pe întreaga durată a vizitei în muzeu. Pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul, gura şi bărbia. 

 

● Dezinfectaţi-vă mâinile şi încălţămintea folosind dezinfectantul pe bază de alcool şi covorul decontaminant puse la dispoziţia dumneavoastră la intrarea în muzeu. 

 

● Purtaţi botoşeii de unică folosinţă oferiţi la casieria muzeului.

 

● Respectaţi circuitul de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază.

 

● Evitaţi formarea de grupuri.

 

● Luaţi în considerare faptul că numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 3 (trei) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice. Iar durata vizitei va fi limitată la maximum 60 de minute. 

 

● Nu atingeţi publicaţiile sau alte materiale informative şi promoţionale puse în vânzare. Le cerere, ele vă vor fi prezentate şi vândute de către personalul de deservire. 

 

INFORMARE IMPORTANTĂ!

● La intrarea în muzeu este obligatorie efectuarea triajului observaţional şi termometrizarea noncontact a tuturor vizitatorilor de către personalul instituţiei special desemnat în acest sens, nefiind permis accesul persoanelor care prezintă o temperatură corporală ce depăşeşte 37,3°C şi/sau simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Persoanelor care vor refuza să le fie verificată temperatura li se va interzice, de asemenea, accesul în muzeu. 

 

● Accesul publicului în instituție este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării, cu obligația de a verifica la intrarea în locație, prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID-19 sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

 

● Pe toată perioada stării de alertă, ghidajele vor fi suspendate.

 

Vă rugăm să ne fiţi alături în efortul de a stopa răspândirea virusului SARS-CoV-2  şi a atenua efectele acestuia, respectând cu stricteţe regulile de igienă personală, distanţare fizică şi acces în muzeu.

Suntem încântaţi să vă primim din nou şi ne dorim să aveţi parte de o vizită plăcută, 

în condiţii de siguranţă deplină.

 

* Prezentele reguli au fost elaborate în baza reglementărilor în vigoare impuse de Ministerul Culturii, Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a măsurilor speciale luate de Muzeul de Artă Cluj-Napoca pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus (COVID-19).