Marcel Lupșe. Descânt (redeschidere)

Iunie 17, 2020 - Iulie 05, 2020

Marcel LUPȘE

Expoziția DESCÂNT - Pictură / desen / obiect

[REDESCHISĂ publicului spre vizitare]

imagini de la venisaj si aspecte din expoziție

 

Începând cu data de 17 iunie 2020, Muzeul de Artă Cluj-Napoca oferă publicului posibilitatea de a se (re)întâlni cu creaţia artistică a bistriţeanului Marcel Lupşe, prin reintroducerea în circuitul de vizitare, după o perioadă de „recluziune” forţată în contextul pandemic actual, a expoziţiei sale de pictură, desen şi obiect intitulată „Descânt”. 

Reiterăm cu această ocazie rugămintea adresată publicului vizitator cu privire la cunoaşterea şi respectarea strictă a regulilor obligatorii de igienă personală, distanţare fizică şi acces în muzeu, în scopul prevenirii şi limitării riscurilor de îmbolnăvire cu noul Coronavirus (COVID-19): 

https://www.macluj.ro/events/reguli-obligatorii-pentru-accesul-in-muzeu-in-contextul-pandemiei-generate-de-covid-19

Expoziţia va rămâne disponibilă spre vizitare până în data de 5 iulie 2020, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-18:00, cu o pauză de 60 de minute pentru efectuarea dezinfecţiei şi a aerisirii spaţiilor expoziţionale, între orele 14:00-15:00. Ultimul bilet de intrare va fi eliberat la ora 17:30. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesaţi următorul link: https://www.macluj.ro/exhibitions/marcel-lupse-descant

 

Artistul s-a născut în anul 1954 în orașul Dej. Vocația destinului artistic i s-a revelat de timpuriu, ca o irezistibilă chemare. În anul 1979 a absolvit, la Cluj-Napoca, Institutul de Arte Plastice Ion Andreescu, la clasa profesorului Vasile Crișan, iar în anul 2010 a obținut titlul de doctor în Arte Vizuale.

După absolvire și-a dedicat toate energiile în slujba artei, pe două direcții, formativă și creativă. A fost, timp de decenii, profesor de specialitate și șef de catedră, la secția pictură, la prestigiosul liceu de artă Corneliu Baba din Bistrița. Stăpânind tehnici de lucru cu materiale diverse, a realizat sute de lucrări de pictură, dar și de desen, grafică, obiect, atelierul său din centrul Bistriței fiind un continuu șantier de creație.O preocupare expozițională intensă a adus lucrările sale, în cadrul unor expoziții personale, în fața publicului din țară, dar și din alte țări, precum Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Luxemburg, Marea Britanie, Italia, Olanda, Polonia, Serbia, ș.a.

Este rândul Muzeului de Artă și al iubitorilor de frumos din Cluj-Napoca să îl primească pe artist și o selecție reprezentativă din operele sale, cu o expoziție retrospectivă care, după popasuri la Alba Iulia, Bistrița, si, în perspectivă, la Bacău, București și Sibiu, constituie cartea de vizită a artistului Marcel Lupșe și a creației sale de o viață, la împlinirea vârstei de 65 de ani.

Expoziţia va fi redeschisă spre vizitare în perioada 17 iunie - 5 iulie 2020, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.