EXPOZIȚIA HIGH LIGHT

Vernisaj perioada
Mai 08, 2019 - Mai 19, 2019
Vernisaj

Pictură. Antoniu, Elian, Komives, Pulbere, Șerban
Jocul de cuvinte High Light, o deconstrucție a termenului highlight, propune o reflecție extinsă asupra receptării lucrărilor asociate în această expoziție. Pe de o parte, aceasta se referă la contribuția determinantă a luminii la fenomenologia operei picturale- ea însăși concepută, construită, comunicată și receptată prin medierea luminii. Este de subliniat, de asemenea, caracterul unic, exemplar al creației artistice ca reflex al luminii și iluminării. Pe de altă parte expoziția subliniază modul în care lucrările reprezintă etape ale unui proces alchimic individual, personalizat, în care lumina reprezintă un mijloc și o referință permanentă.
Aflați într-o etapă de creație care urmează unor consistente experimente și rafinări conceptuale și stilistice, autorii lucrărilor propun publicului o selecție de lucrări recente, reunite sub un generic problematic care relevă discursuri diverse, dar complementare. Din perspectiva titlului, asocierea operelor subliniază secvența de creație în care se află autorii acestora.
Atât într-un sens mai înalt, determinant, ideal, simbolic, cât și prin contribuția elementelor care particularizează și creează corespondențe în operele celor cinci artiști, o reflecție asupra operelor din perspectiva abordării problematicii luminii reprezintă pentru public un mod incitant de acces la acestea.Imagini