Sorin Dumitrescu Mihăești. Pictură

Martie 03, 2021 - Martie 21, 2021

Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Revista de cultură „Tribuna”, instituții care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită să vizitați expoziția de pictură a artistului Sorin Dumitrescu Mihăești, care va fi deschisă în perioada 3 – 21 martie 2021. Expoziția va fi prezentată reprezentanților presei în data de 2 martie 2021, la ora 14. Vor participa domnii Vakar Istvan, vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Arman, redactor șef al revistei Tribuna și artistul expozant, Sorin Dumitrescu Mihăești. Din partea instituției, va face oficiile de gazdă Florin Gherasim, muzeograf. 

Sorin Dumitrescu Mihăești s-a născut în anul 1961 în localitatea Mihăești din județul Argeș. A simțit de timpuriu chemarea spre artă, imbold care l-a călăuzit pe tot parcursul vieții. A absolvit Liceul de Artă din Pitești în anul 1980, iar mai târziu Facultatea de Sociologie. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Își desfășoară activitatea la Muzeul Județean Argeș. 

Artistul a avut prima expoziție de pictură în anul 1989. O activitate prolifică de atelier și un susținut efort creativ i-au permis să expună bogata sa producție artistică pe simeze aflate în muzee și galerii de artă din țară și străinătate, dar și să fie prezent în portofoliile unor case de licitații. Astfel, din bogatul său palmares, notăm expozițiile personale deschise de-a lungul a peste trei decenii la Pitești, Sibiu, Timișoara, Câmpulung Muscel, Cisnădie, iar peste hotare la Viena, Augsburg, Hamburg, Salzburg, Londra ș.a. De asemenea, lucrări ale sale fac parte din colecții publice sau private din România, Germania, Franța, Elveția, Belgia, Suedia, SUA, Canada, Bolivia sau Austria.

Pentru întâlnirea cu publicul clujean, pictorul Sorin Dumitrescu Mihăești a pregătit un corpus de peste treizeci de lucrări recente. Sunt picturi ce reflectă pe pânză diverse ipostazieri ale condiției umane, portrete și atitudini filtrate prin sensibilitatea unui om deprins să observe experiențele viețuirii cotidiene, ca parte din spectacolul lumii. (Florin Gherasim)  

Expoziția poate fi vizitată în perioada 3 – 21 martie 2021, în intervalul orar 10 – 17, de miercuri până duminică inclusiv.