Salonul anual de artă al UAP, filiala Cluj

Vernisaj: joi, 9 decembrie 2021, ora 18
Decembrie 09, 2021 - Ianuarie 16, 2022
Vernisaj

Uniunea Artiștilor Plastici din România (UAP), Filiala Cluj-Napoca, în colaborare cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, organizează, în perioada 9 decembrie 2021 – 16 ianuarie 2022, „Salonul Anual de Artă” cu participarea tuturor secțiilor de creație ale UAP – Filiala Cluj-Napoca – pictură, sculptură, grafică, foto-video, artă ambientală, design, ceramică, artă textilă. „Salonul Anual de Artă” este cea mai importantă manifestare expozițională a artiștilor clujeni din toate generațiile organizată, prin tradiție, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. 
 

Vernisajul va avea loc joi, 9 decembrie 2021, de la ora 18:00, la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca (Palatul Bánffy, P-ța Unirii nr. 30), în sălile de expoziții temporare situate la parter. 


Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 16 ianuarie 2022, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.Imagini de la vernisajul expoziției „Salonul Anual de Artă al UAP 2021”. Evenimentul a avut loc la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, joi, 9 decembrie 2021, de la ora 18.00. Au luat cuvântul: Ioan Sbârciu, președintele UAP, Filiala Cluj, Livia Drăgoi și Negoiță Lăptoiu, foști directori ai Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Remus Pop, colecționar de artă, Rés Éva, din partea Consiliului Județean Cluj și Dan Breaz, muzeograf, din partea Muzeului de Artă Cluj-Napoca. Totodată, au fost decernate premii pentru tineri artiști la secțiunile pictură, sculptură, grafică și textile, sponsorizate de domnul Remus Pop. Devenit deja o tradiție, „Salonul Anual de Artă al UAP” este organizat anual de Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Cluj, în parteneriat cu Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napocan și Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj. Expoziția rămâne deschisă până în data de 16 ianuarie 2022, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10.00-17.00. Foto credit: Feleki István, Florin Gherasim