Noaptea muzeelor 2022

14 mai, ora 19-24 (ultima intrare: 23:30)
Mai 14, 2022 - Mai 14, 2022
Vernisaj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, se înscrie, ca în fiecare an, în rândul instituțiilor care organizează Noaptea Muzeelor 2022. Astfel, cu această ocazie, publicul va putea vizita următoarele expoziții: 
1. Expoziția permanentă – Galeria Națională reprezintă expoziţia permanentă a Muzeului de Artă din Cluj-Napoca și se desfășoară de-a lungul a 15 săli, situate la etajul clădirii. Ţinând seama de specificul patrimoniului, expoziția propune o evoluție cronologică și stilistică a lucrărilor, desfășurându-se de-a lungul a cinci secole de artă plastică naţională (secolele al XVI-XX-lea).
2. Expoziția „Premiile Crama Oprișor pentru desen contemporan” aduce în fața publicului creațiile tinerilor artiști, respectiv dorința de a prezenta publicului evoluția și noile trenduri în arta contemporană. Această expoziție este una specială, deoarece lucrările expuse sunt în oarecare măsură cărți de vizită ale unor artiști aflați în formare.
3. „Vargha Mihály.  Expoziție de sculptură”. Expoziția de sculptură a artistului transilvănean Vargha Mihály este nu numai o incursiune în sculptura modernă, ci și în evoluția artistică de aproape trei decenii a artistului care, prin munca sa, nu a contribuit doar la dinamizarea artelor plastice transilvănene, dar a și deschis calea spre noi orizonturi ale unei ramuri a artei plastice, unde nu numai ingeniozitatea și spiritul, ci și capacitatea de modelare a formelor sunt elemente cheie ale creației.
4. Expoziția „Amurg” a fotografului  Virgil Mleșniță este o incursiune în lumea Maramureșului, care trece dincolo de superficialitățile și clișeele cunoscute, oferind o imagine profundă și personală a unui cotidian și a unui spațiu supus schimbărilor permanente cauzate de timp și de om.
5. Expoziția „Mapping Frames” dorește să aducă în fața publicului creații ale artiștilor contemporani din centrul de artă Cluj-Napoca și nu numai cu scopul de a oferi vizitatorilor nu doar o incursiune în evoluția artistică, ci și un spațiu de reflecție dedicat trecutului, prezentului și viitorului.