Noa Levin Harif. Punct de sprijin

Vernisaj: joi, 14 aprilie 2022, ora 18:00
Aprilie 14, 2022 - Aprilie 30, 2022
Vernisaj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 14 – 30 aprilie 2022, expoziția personală de desen și ilustrație de carte „Mishan Point – Punct de sprijin” a artistei Noa Levin Harif din Israel. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 14 aprilie 2022, ora 18:00, în Sălile de Expoziții Temporare (parter) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistei și a invitaților săi: Moshe B. Itzhaki, poet, editor și Paul Farkas, scriitor, traducător, ambii din Israel. Din partea muzeului, vor fi gazde: Lucian Nastasă-Kovács, managerul instituției și  Florin Gherasim, muzeograf, curatorul expoziției. În cadrul evenimentului va avea loc și o lansare de carte, romanul „Trei într-un dormitor” al scriitorului Radu Țuculescu, volum tradus în limba ebraică.

Noa Levin Harif a absolvit secția de design industrial la Institutul de Artă din Betzalel (Israel, 1996) unde și-a perfectat pregătirea artistică. Locuiește în orașul Nahalal unde, de trei decenii, desfășoară o intensă activitate pe tărâm pedagogic, dar și creativ. S-a făcut remarcată în desen, grafică, producții video și multimedia. Domeniul său predilect de afirmare este, însă, ilustrația de carte, găsind, în acest domeniu, o foarte statornică, motivantă și fructuoasă colaborare cu prietenii săi de la editura Keshev Lashira, Moshe B. Itzhaki și Paul Farkas. De-a lungul anilor Noa Levin Harif a participat la expoziții și manifestări artistice desfășurate în Israel (Haifa, Oranim, Ramle, Tel Aviv), dar și pe plan extern, în centrele culturale spaniole, Granada, Cordoba sau în România, la Festivalul Internațional de Carte Transilvania de la Cluj-Napoca. 

Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 – 30 aprilie 2022, în intervalul orar 10 – 17, de miercuri până duminică inclusiv, luni și marți închis. Imagini de la vernisajul expoziției Mishan Point – Punct de sprijin, eveniment desfășurat joi, 14 aprilie 2022, de la ora 18,00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Au rostit alocuțiuni domnii Lucian Nastasă-Kovács, managerul instituției, Ioan Sbârciu, profesor, artist vizual, Florin Gherasim, curatorul expoziției și artista Noa Levin Harif din Israel. În continuarea serii, a avut loc lansarea volumelor Pe malurile râului uitării (poezii, autor Moshe B. Itzhaki, traducere în limba română) și Trei în dormitor și alte povestiri scurte (autor Radu Țuculescu, traducere în limba ebraică) despre care au vorbit Vasile George Dâncu, editor, Moshe B. Itzhaki, poet, editor, Radu Țuculescu, scriitor și Paul Farkas, scriitor, traducător. Foto credit: Florin Gherasim, Vasile Mathe