Mircea Popițiu. Chromatic incursion of memory

Vernisaj: 25 octombrie 2022, ora 18.00
Octombrie 25, 2022 - Noiembrie 13, 2022
Vernisaj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 25 octombrie - 13 noiembrie 2022, sub titlul generic „Chromatic incursion of memory”, expoziția de pictură a artistului Mircea Popițiu. Vernisajul va avea loc marți, 25 octombrie 2022, de la ora 18.00, în sălile de expoziții ale Muzeului de Artă (etaj), în prezența artistului. Din partea instituției vor fi gazde domnii Lucian Nastasă-Kovács, managerul muzeului și Florin Gherasim, curatorul expoziției.

Mircea Popițiu s-a născut în anul 1960 în comuna sălăjeană Bocșa. Deși chemarea spre artă nu a lipsit, a urmat studii tehnice. A absolvit, în anul 1986, Academia Navală din Constanța, urmând apoi o frumoasă carieră în domeniu. În paralel, a progresat în tainele artei ca autodidact, până când, ridicând ștacheta, a decis, cu modestie, să își asume responsabil treptele uceniciei academice în breasla picturii, la Universitatea de Vest din Timișoara, absolvind în 2011. Până acum, palmaresul său însumează numeroase expoziții personale la locașuri de cultură din Tulcea, Constanța, Arad, Timișoara, Deva, Hunedoara, Sibiu, Cluj-Napoca, București, Bistrița, dar și din Belgia sau Ungaria. De asemenea, are o bogată activitate de animator cultural, conducând la Deva galeria EM Art și, din anul 2020, revista culturală cu același nume. Această expoziție marchează, în timp scurt, a treia prezență a lucrărilor semnate de Mircea Popițiu la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, după expoziția „Dialog între pensulă și daltă”, realizată în duet cu sculptorul Ioan Șeu, în 2020 și includerea, cu o lucrare, în selecția pentru expoziția „Vinerea Mare”, din 2021.

Expoziţia va fi deschisă spre vizitare în perioada 25 octombrie – 13 noiembrie 2022, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00. Imagini de la vernisajul expoziției pictorului Mircea Popițiu, intitulată Chromatic incursion of memory. Evenimentul a avut loc marți, 25 octombrie 2022, de la ora 18:00, în sălile de expoziții temporare (etaj) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca. La deschidere au rostit alocuțiuni domnii Lucian Nastasă-Kovács, managerul muzeului, Florin Gherasim, curatorul expoziției și artistul expozant. Expoziția va fi deschisă în perioada 26 octombrie – 13 noiembrie 2022.