Mira Marincaș. Solo ipse

Vernisaj: miercuri, 18 august 2021, ora 17:00
August 18, 2021 - Septembrie 05, 2021
Vernisaj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de cultură, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 18 august – 5 septembrie 2021, expoziția personală de fotografie și mixed media „Solo ipse” a artistei Mira Marincaș. 

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 18 august 2021, de la ora 17:00. La deschidere vor lua cuvântul: Németh Júlia, critic de artă și Iakob Attila, istoric. Expoziția, găzduită de cele patru săli ale muzeului, face un circuit de treceri între cele patru corpusuri principale ale expoziției: Solo ipse, Orarum Libertas, Perplexor incognitus și Fragmentarium.

Mira Marincaș a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Actualmente este lector la Universitatea Sapientia din Cluj, predând fotografie. Pe lângă fotografia clasică, argentică alb-negru (format de 35mm și format mediu 6x6), activitatea artistică a Mirei Marincaș cuprinde ilustrarea extremelor, autoportretul, pierderea și regăsirea singularului în peisaje clasice, solitudinea, urmată de fotografia stradală, care, prin narațiunea personală a trecătorilor într-o succesiune de imagini, ilustrează concepte abstracte precum cadrul gol, solitudinea, fragmentarea realității și a cotidianului.Imagini de la expoziția personală de fotografie și mixed media „Solo ipse” a artistei Mira Marincaș, care a avut loc în data de 18 august 2021, de la ora 17. La deschidere au luat cuvântul: Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca; artistul fotograf și profesorul Dorel Găină; artista expozantă și Iakob Attila, istoric, care a citit textul critic elaborat de criticul de artă Németh Júlia.