Expoziția artiștilor plastici din Sovata

Vernisaj: 13 august 2023, ora 17
August 13, 2023 - Septembrie 03, 2023
Vernisaj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să vizitați, în perioada 13 august – 3 septembrie 2023, Expoziția Artiștilor din Sovata. Curator: Bocskay Vince.

Expoziția colectivă a artiștilor din Sovata este o inițiativă a membrilor Asociației de Arte Plastice „Kusztos Endre” prin care doresc să pună în evidență valorile motivaționale ale vieții din comunitate.

Liantul dintre artiștii expozanți este construit pe trei piloni: excelența actului de creație, imersiunea și expresia creatoare. Este de apreciat inițiativa curatorului prin care încearcă să creeze o punte între artiștii trecuți în neființă și cei contemporani din Sovata din perspectiva unui viitor comun.

Forța de sinteză a lucrărilor prezente în expoziție dorește să accentueze acest viitor și să răspândească bucuria vitalității acestei mici comunități. Sarcina primordială a vizitatorului este să recunoască puterea universală a genurilor clasice și să consimtă că tradiția și inovația, în timp și spațiu, sunt inseparabile existențial. 

Expoziția este recomandată tuturor celor care vor interacționeze îndeaproape cu un sâmbure de adevăr și cu intenția artistică de multe ori inexplicabilă. (Berze Imre, sculptor)

Artiști expozanți: Bocskay Vince, Désy Károly, Fülöp Mária, Kusztos Endre, Kuti Botond, Kuti Dénes, Németh Attila, Orbán Fülöp Irma, Sándor János, Sánta Csaba, Siklódi Fruzsina Erzsébet, Siklódi Zsolt, Szőcs Máthé Tímea, Vass Sándor, Vinczeffy László.Imagini surprinse la vernisajul Expoziției Artiștilor din Sovata, eveniment care a avut loc în data de 13 august 2023, de la ora 17. Cu această ocazie, au luat cuvântul: Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, sculptorul Berze Imre și Bocskay Vince, curatorul expoziției.