Expoziția Anuală a Breslei Barabás Miklós, grupul de la Cluj, 2023

Vernisaj: 8 februarie 2023, ora 17:00
Februarie 08, 2023 - Februarie 26, 2023
Vernisaj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în colaborare cu Breasla Barabás Miklós, vă invită la vernisajul expoziției anuale a grupului de la Cluj al Breslei Barabás Miklós. Evenimentul va avea loc miercuri, 8 februarie 2023, de la ora 17:00, în sălile de expoziţii temporare (parter) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca. 

Grupul cel mai numeros, cel de la Cluj, al Breslei Barabás Miklós, își organizează tradiționala expoziție la începutul fiecărui an. Scopul acestor expoziții anuale este de a promova valorile artistice locale, oferind publicului posibilitatea de a admira cele mai recente lucrări ale artiștilor clujeni sau din împrejurimile Clujului. Neavând restricții tematice sau stilistice, sau limită de vârstă, accentul este pus doar pe calitatea lucrărilor, prezentând o gamă largă și variată de opere ale membrilor. Pictori, sculptori, graficieni, fotografi, artiști în ceramică, sticlă și textile participă cu cele mai însemnate lucrări realizate în decursul anului trecut.
Expoziția din acest an este o nouă mărturie a acestei bogății extraordinare, unde vizitatorii au posibilitatea să descopere o varietate largă de tehnici. Grupul din Cluj-Napoca și invitații lor doresc să dezvăluie și de această dată prin ars poetica lor caracteristicile artistice ale regiunii într-o gamă largă de idei și stiluri, oferind o prezentare bogată a artei contemporane transilvănene.Imagini surprinse la vernisajul expoziției anuale a Breslei Barabás Miklós, Grupul de la Cluj. Evenimentul a avut loc la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în data de 8 februarie 2023, începând cu ora 17:00. Cu această ocazie, au luat cuvântul Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Kolozsi Tibor, președintele Breslei Barabás Miklós, artista Forró Ágnes și Kis-Pállukács Hajnal, muzeograf. Foto credit: Feleki István.