Expoziția anuală a Breslei Barabás Miklós. Grupul de la Cluj

Februarie 11, 2021 - Februarie 28, 2021

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită la expoziția anuală a Breslei Barabás Miklós – grupul de la Cluj, care va putea fi vizitată în perioada 11–28 februarie 2021, în sălile de expoziții temporare (parter, stânga și dreapta) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca. Expoziția va fi prezentată presei – în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind combaterea răspândirii Covid-19 –joi, 11 februarie 2021, de la ora 12.

Asociaţia „Breasla Barabás Miklós”, organizație a artiştilor plastici maghiari din România, care cuprinde aproape 200 de membri, având un istoric de 92 de ani, organizează pentru a cincea oară o expoziție de grup la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

La fel ca la evenimentul de anul trecut, în cadrul expoziției de față, grupul de la Cluj (cel mai numeros al acestei organizații) își prezintă cele mai reușite rezultate artistice, oferind în același timp vizibilitate și pentru artiștii din alte regiuni. Mai multe generații de pictori, sculptori, graficieni, ceramiști, sticlari, textiliști și fotografi își vor expune lucrările cu această ocazie. Operele de artă care au fost realizate prevalent în cursul anului 2020, încărcat de incertitudini și dificultăți, stau mărturie pentru activitatea efervescentă a artiștilor plastici.

Curatorii expoziției: sculptorul Kolozsi Tibor, președintele Breslei Barabás Miklós, și Bordás Beáta, istoric de artă, Muzeul de Artă Cluj-Napoca.