Expoziția anuală a Breslei Barabás Miklós – grupul de la Cluj

Vernisaj: 7 februarie 2019, ora 17
Februarie 07, 2019 - Februarie 27, 2019
Vernisaj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Breasla Barabás Miklós vă invită să vizitați expoziția anuală a grupului de la Cluj a Breslei.  Asociația „Breasla Barabás Miklós” cuprinde peste 170 de artişti plastici maghiari din România, iar cel mai numeros grup al acestei organizații, grupul de la Cluj, organizează la începutul fiecărui an, în luna ianuarie, o expoziție de valorificare a lucrărilor sale.

Scopul acestor expoziții anuale este de a promova valorile artistice locale, oferind publicului posibilitatea de a admira cele mai recente lucrări ale artiștilor clujeni sau din împrejurimile Clujului. Fără a avea restricții de tematică sau de stil, având în vedere doar calitatea, aceste expoziții prezintă o gamă largă și variată de opere ale membrilor Breslei Barabás Miklós. Pictori, sculptori, graficieni, fotografi, artiști în ceramică, sticlă și textile, cu vârste cuprinse între douăzeci și o sută de ani, participă cu cele mai însemnate lucrări realizate în decursul anului trecut.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 7 februarie 2019, de la ora 17.00, în sălile temporare (parter) ale Muzeului de Artă.

Expoziția va fi deschisă în perioada 7 – 24 februarie 2019. Imagini de la inaugurarea expoziției anuale a grupului de la Cluj al „Breslei Barabás Miklós”, eveniment care a avut loc la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în data de 7 februarie 2019, cu începere de la ora 17:00, în prezența unor distinși invitați: Lucian Nastasă-Kovács, istoric, manager al Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Vákár István, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, Neméth Júlia, critic de artă, Kolozsi Tibor, artist vizual și Kis-Pállukács Hajnal, muzeograf. Centrată pe promovarea valorilor artistice locale, manifestarea aduce în atenția publicului larg, într-o mare varietate tematică și stilistică, creația de dată recentă a unui număr însemnat de pictori, sculptori, graficieni, fotografi, ceramiști, sticlari sau textiliști, care activează, cu precădere, în centrul artistic Cluj. Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 24 februarie 2019, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.