Elisabeta VERESS. LUMINI ȘI UMBRE DIN ADÂNCURI

Vernisaj: 31 martie, ora 18:00
Martie 31, 2022 - Aprilie 10, 2022
Vernisaj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție de cultură, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, găzduiește expoziția de pictură „LUMINI ȘI UMBRE DIN ADÂNCURI” a artistei Elisabeta VERESS, care va fi deschisă în perioada 31 martie - 10 aprilie 2022. Vernisajul va avea loc în data de 31 martie, de la ora 18:00, fiind urmat de lansarea albumului de artă „Elisabeta Art. Un deceniu de culoare, creație și pasiune pentru frumos la Cavnic”. 
Povestea centrului de creație Elisabeta Art a debutat în anul 2006, când un grup de artiști din cadrul Cercului de creație „Benczúr Gyula” din Nyíregyháza a vizitat Maramureșul, cazându-se la Pensiunea Elisabeta, situată în centrul orașului Cavnic și deținută de soții Elisabeta și Tiberiu Veress. Încântați de frumusețea locului și ospitalitatea gazdelor, pictorii au recomandat acest loc, pensiunea devenind o adevărată „Casă a artelor plastice”. Astfel, în urma discuțiilor cu artiştii, Elisabeta Veress a început să se apropie de pictură. Destinul artistic al doamnei Veress s-a împletit cu destinul artistic al mișcării de arte plastice din Cavnic. În anul 2007, Elisabeta Veress a început cursurile Facultății de Arte Plastice și Decorative din cadrul Universității de Nord din Baia Mare. Gestul artistei a fost unul curajos, având în vedere că aceasta a început studiile la vârsta de 55 de ani. Elisabeta Veress a devenit membră a Asociației Artiștilor Plastici din Satu Mare, iar până acum a participat cu lucrări la peste 70 de expoziții personale și colective. 
Prin expoziția „Lumini și umbre din adâncuri”, artista și-a propus să aducă în fața publicului lucrări inspirate din viața reală și cea spirituală, abordând teme clasice precum: florile, peisajul rural și urban, viața minerilor, precum și o temă personală, cea a porților care se deschid spre univers. Tehnicile abordate sunt variate, pornind de la ulei și acrilic pe pânză, până la tehnici mixte, prin care se urmărește obținerea unor efecte vizuale deosebite. Imagini surprinse în timpul vernisajului expoziției „Lumini și umbre din adâncuri” a artistei Elisabeta Veress. Cu această ocazie, au fost prezente pe simezele sălilor de expoziție lucrări cu tematică centrată în jurul peisajelor și a activităților cotidiene din zona Baia Mare - Cavnic. Lucrările expuse au fost prezentate publicului de Cristina Oprea și Vasile Mureșan. Deschiderea s-a încheiat cu un moment artistic susținut de actorul Claudiu Pintican.