"Hogyan lélegzik a Föld" fotókiállítás

Megnyitó: 2024. február 12., 17 óra
Február 12, 2024 - Február 25, 2024
Tárlat megnyitó

A kolozsvári Művészeti Múzeum, a Kolozs Megyei Tanács fennhatósága alatt működő közművelődési intézmény meghívja Önt 2024. február 12. és 25. között Dan Mihalcea „Hogyan lélegzik a Föld” című egyéni fotókiállításának a megtekintésére. A megnyitó 2024. február 12-én, 17.00 órakor kezdődik a múzeum ideiglenes kiállító termeiben. A kiállítást megnyitja: Prof. Univ. Dr. Doru Pop. A kiállítás 20 84/60 cm-es fotót mutat be, amelyeket Dan Mihalcea a Vulcanii Noroioși és a Pâclele Mici környékén készített.

Dan Mihalcea Râmnicu Vâlcea-ban született, Bukarestben él. Film- és televíziós rendező, operatőr és fotóművész. A bukaresti Hyperion Egyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát film- és televíziós rendező szakon. Ugyanezen a karon szerzett mesteri diplomát Operatőr és média szakon, Operatőr dramaturgia, Film- és televíziós forgatókönyvírás szakon. Jelenleg a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház- és Filmművészeti Karán doktori hallgató. Dan Mihalcea 1995-től mostanáig különböző művészeti műsorokban, valamint a tévérendszerben és azon kívül is számos pozícióban dolgozott: művészeti vezető, vágóigazgató, operatőr, operatőr, dokumentumfilmes, termék-, katalógus- és rendezvényfotós.

„Szándékosan nem tettem írásjeleket a cím végére, hogy minden néző azt tegye, amelyik számára a legjobban illik. Lehet kérdőjel, lehet felkiáltójel, lehet anélkül is, vagy lehet vessző az első szó után, és ugyanígy ismét két lehetőség lehet a tárgyalt írásjelekkel. Mindegyik változatnak más jelentése van, amit a néző felfedezhet” (Dan Mihalcea).

 Néhány kép a kiállítás megnyitóról. Photo credit: Feleki István.