Coloratură. Ilustratorii revistelor literare pentru copii Napsugár, Szivárvány 2000-2023

Vernisaj: 6 septembrie 2023, ora 17:00
Septembrie 06, 2023 - Septembrie 17, 2023
Vernisaj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să vizitați, în perioada 6 - 17 septembrie 2023, expoziția colectivă „Coloratură. Ilustratorii revistelor literare pentru copii Napsugár, Szivárvány 2000-2023”, organizată de Fundația Culturală Napsugar. Vernisajul va avea loc în data de 6 septembrie 2023, de la ora 17:00.

Expoziția oferă o incursiune în lumea ilustrațiilor apărute în cele două reviste de literatură maghiară pentru copii, în ultimele două decenii. Documentează atât caracterul de laborator al revistelor, care atrage artiștii plastici din toate regiunile, cât și relația dintre literatură și artă vizuală, tehnicile variate puse în slujba educației estetice ale cititorilor. 

Pe perioada expoziției, vor avea loc ateliere interactive pentru adulți și copii în incinta Muzeului de Artă, respectiv în diverse școli clujene. Pentru mai multe detalii, vizitați pagina https://www.facebook.com/napsugar.szivarvany.

Vă așteptăm cu drag!

Evenimentul se realizează în parteneriat cu Breasla Barabás Miklósși este organizat în cadrul proiectului fundației NapsugárLIVE. Artă și literatură pentru toți, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, respectiv de Fondul Bethlen Gábor. Imagini surprinse la vernisajul expoziției „Coloratură. Ilustratorii revistelor literare pentru copii Napsugár, Szivárvány 2000-2023”, eveniment care a avut loc în data de 6 septembrie 2023, de la ora 17. Cu această ocazie, au luat cuvântul: Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, respectiv László Noémi și Zsigmond Emese din partea publicațiilor Napsugár și Szivárvány.