Áder Orsolya. The Art of Dimensions

Vernisaj: 9 februarie 2022, ora 18
Februarie 09, 2022 - Februarie 27, 2022
Vernisaj

RO
Áder Orsolya. The Art of Dimensions
9-27 februarie 2022

“The Art of Dimensions” reprezintă o incursiune în lumea haosului și a dorinței de a vedea un tipar în acest univers tumultos, unde de multe ori emergența unor forme devine rezultatul unei lupte acerbe dintre dorința modelatoare a artistei și substanța cu care stabilește propriile reguli de expresie. Áder Orsolya ne prezintă nu doar o perspectivă, ci și un proces de creație care, deși pare unul distant și rece din punct de vedere al subiectului, are o încărcătură personală, care îi oferă nu doar unicitate, dar și un suflet ce modelează nu doar dimensiunea vizibilă, ci și pe cea invizibilă, exprimată pe suprafața pânzei. Dimensiunile universului devin elementele de bază ale procesului de creație, iar plierea unui spațiu imaginar devine rezultatul unei călătorii fascinante. Această metamorfoză a dimensiunilor și reprezentarea lor devine un instrument de dominație a spiritului uman asupra infinitul vast al spațiului și timpului, o încercare de îmblânzire a sălbaticului etern. Macro și micro devin complementare, granula de nisip devine vizibilă, iar artista reușește să capteze instantanee ale unei lumi care se află într-o schimbare permanentă și într-o expansiune care îi modifică nu numai forma, dar si perspectiva umană asupra sa. 
Iakob Attila

 

HU
Áder Orsolya. The Art of Dimensions
9-27.02.2022
Megnyitó: 2022. Február 9., 18 óra

Érdeklődésem az absztrakt és a szürrealista művészet iránt azóta is megmaradt. Annak ellenére, hogy ez a két művészeti stílus külömböző, az egyik figurális, míg a másik nonfigurális. Én éppúgy élvezem azt, amikor rajzolok – és csak egy grafit ceruzával ábrázolni tudom a gondoltaimat – és azt is amikor festek, és az érzéseim életre kelnek a színeknek és a technikáknak köszönhetően. Az „Isteni arány” tudománya, valamint a három dimenzó térbeli játéka mindíg is foglalkoztatott. Mind a rajzaimon, mind a festményeimen tükröződik ez a filozófia.
Áder Orsolya

Furcsa évet írunk. 2020-ra úgy fogunk emlékezni, hogy az év, amikor minden felborult addig ismert világunkban. De ahogy láttam a karantén alatt, a művészek alkotókedve nem csökkent, és amíg ilyen energia kerül a vászonra, mint Áder Orsolya képein, addig hiszem, hogy a művészet tovább lendít minket a kríziseken. 
Hajdú KatalinImagini de la vernisajul expoziției de pictură „The Art of Dimensions” a artistei Áder Orsolya. Cu această ocazie, au luat cuvântul E.S. Mile Lajos, consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Hajdu Katalin, curatoarea expoziției și artista expozantă (online). Din partea Consiliului Județean Cluj-Napoca, forul tutelar al muzeului, a participat la eveniment Vákár István, vicepreședinte. Vernisajul a avut loc în prezența distinselor invitate Herczegh Anita și Szili Katalin. Foto credit: Feleki István