Expoziţia UNARTE `012

Vernisaj: joi 3 mai 2012, orele 18

3 mai – 27 mai 2012



Expoziţia este organizată în colaborare cu departamentul de pictură a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti (UNA).

Vor expune profesorii: Ion Anghel, Cezar Atodiresei, Cătălin Bălescu – rector al UNA, Răzvan Boar, Traian Boldea, Marcel Bunea, Ion Lazăr, Petru Lucaci – preşedinte al UAP România, Marian Maria, George Mircea, George Moscal, Horea Paştina, Alexandru Rădvan, Mihai Sârbulescu, Andrei Tudoran, alături de studenţi.

În catalogul expoziţiei domnul Alin Tişe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj arată:  „Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti prezintă la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, pentru prima dată, o expoziţie cu o selecţie din creaţia generaţiilor actuale de pictori-profesori, precum şi a celor care, în atelierele universităţii de artă bucureştene se pregătesc să devină la rândul lor artiştii consacraţi de mâine.

Funcţia de cercetare a instituţiei muzeale este în acest fel racordată la prezentul efervescent, multe din creaţiile actualelor generaţii de artişti şi studenţi-artişti urmând să devină, sperăm, în timp, parte din patrimoniul muzeelor noastre. Astfel, muzeul nu rămâne o instituţie fidelă doar conservării şi expunerii unor opere de patrimoniu, arondate definitiv istoriei artei, el devine o platformă de exprimare a artei contemporane româneşti, pentru care, mai ales publicul tânăr manifestă un interes deosebit.

Prin intermediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, care şi-a focalizat în ultimii ani cercetarea asupra unor importante fenomene ale artei contemporane, prezentate în expoziţii de succes, publicul clujean are ocazia să cunoască, într-o expoziţie de sinteză, de excepţie, unele dintre cele mai semnificative contribuţii în arta românescă de azi.”

Parteneri:
Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, Comunitatea Evreilor Cluj, Hotel Transilvania.

Parteneri media: Radio Cluj, TVR Cluj, Zile şi Nopţi, Gazeta de Cluj, Tele Europa Nova, Făclia, Szabadság, Krónika, Art Act Magazine, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, Ce facem diseară?, Radio Renaşterea, Welcome2cluj.