Pentru ediția din anul 2017 a Festivalului European „Noaptea Muzeelor” din ziua de sâmbătă, 20 mai, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca vă pregătește un program de expoziții care dorește să pună în valoare nu numai patrimoniul cultural al muzeului, ci și creațiile artiștilor contemporani. Acesta se desfăşoară între orele 20:00 – 01:00 şi include o suită de evenimente expoziţionale, grupate în jurul ideii de celebrare a moştenirii culturale moderne.

 Muzeul de Artă din Cluj-Napoca este o instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj. Muzeul funcționează în Palatul Banffy, fost sediu al guvernatorului Transilvaniei (1787-1822), un edificiu laic baroc al orașului și unul de referință pentru arhitectura secolului al XVIII-lea din Transilvania.

 Elementul central al serii este reprezentat de expoziția dedicată operelor aflate în patrimoniul muzeului și supuse unor proceduri de restaurare în ultimii ani. Prin această acțiune, muzeul dorește să ofere vizitatorilor posibilitatea de a admira creații care, în mod normal, nu sunt expuse în Galeria Națională cu caracter permanent. Pe de altă parte, pe această cale, muzeul dorește să aducă în prim plan și activitățile de „culise” din viața instituției și să conștientizeze publicul legat de existența acestei dinamici (restaurare) a operelor de artă din patrimoniu.

Expoziții permanente și temporare:

1. Marius Bercea. “A Full Rotation of the Moon”.

2. Expoziția de pictură Culorile Soarelui. 100 de ani de la nașterea artistului Constantin DIPȘE (1917 – 2010)

3. MOSTAPHA ROMLI. 20 / 21

4. Expoziție Ovidiu Panighianț

5. Expoziție:  Lucrări restaurate din patrimoniul muzeului (2013-2016)

6. Expoziţia de email: Anastasia Vdovkina şi Szvetlána Tóth

7. Festivalul de Ceramică Contemporană – CAOLIN 2017

8. Galeria Națională

„O noapte la Palat – 2017”

 sâmbătă, 20 mai 2017, între orele 20.00 - 01:00