Imagini surprinse în timpul desfășurării recitalului de violă solo susținut de Aida Carmen Soanea (Germania). Parte integrantă a Festivalului „Cluj Ensemble!”, concertul a avut loc la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în data de 19 septembrie 2017, cu începere de la ora 17:00, programul cuprinzând lucrări semnate de Johann Sebastian Bach, Max Reger, Roman Vlad, Alessandro Rolla, Berns Alois Zimmermann și Henri Vieuxtemps.

Organizat de Academia de Muzică „Gheorghe Dima” în perioada 17 – 22 septembrie 2017, Festivalul „Cluj Ensemble!” reprezintă un concept unic ce presupune, pe lângă reprezentații artistice, și realizarea unor cursuri de măiestrie/workshop-uri sub formă de module practice, teoretice și mixte, astfel gândite încât să se îmbine armonios și extrem de eficient, pentru ca fiecare cursant să poată beneficia de toată paleta de module, atât teoretice, cât și practice.

Modulele încearcă să acopere în bună parte nevoile complexe ale unui tânăr muzician, prin abordarea fenomenului artistic din două perspective diferite: cea practică și cea psihologică. Ineditul conceptului constă, însă, și în faptul că modulele conțin cursuri și workshop-uri de interes general care se pot adresa și publicului larg, deci vizează nu doar tinerii muzicieni, ci și pe cei care doresc să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare.

Cele trei module sunt incluse în cadrul festivalului alături de numeroase concerte oferind, astfel, o abordare integrativă a fenomenului muzical din perspectiva interpretului, a compozitorului, a specialistului muzicolog și, nu în ultimul rând, a publicului, prezentând de asemenea, în premieră pentru spațiul clujean, o abordare profesionistă și exhaustivă a conceptului de ”performace”.

În privința concertelor și a spectacolelor din cadrul festivalului, acestea încearcă să acopere paleta bogată de genuri muzicale pe care Academia de Muzică „Gheorghe Dima” o oferă, de la concertul clasic, recitaluri camerale, spectacole/workshop-uri experimentale, la muzica tradițională, jazz și big band. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați următorul link:
https://www.amgd.ro/Festivalul-Cluj-Ensemble-/

Recital de violă solo susținut de Aida Carmen Soanea (Germania)

miercuri, 19 septembrie 2017, ora 17

sala Tonitza