„Clujul în imagini şi fotografii de patrimoniu”
expoziție de fotografie

Expun: Szabó Tamás, Feleki István, Ştefan Socaciu, Radu Sălcudean

sâmbătă, 16 mai 2015, ora 20

16 mai-7 iunie 2015

Începând cu ora 20:00, publicul va putea să admire expoziţia „Clujul în imagini şi fotografii de patrimoniu”, deschisă special cu ocazia Festivalului European Noaptea Muzeelor şi în directă legătură cu ideea de protest, care, prin această expoziţie, accentuează asupra valorii unui patrimoniu arhitectural şi fotografic de excepţie. „Clujul în imagini şi fotografii de patrimoniu” include câţiva dintre fotografii reprezentativi pentru valorificarea patrimoniului clujean. Szabó Tamás, personalitate de referinţă pentru şcoala artistică de la Cluj-Napoca, şi-a publicat fotografiile în peste 170 de albume şi publicaţii. Este membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România din 1965, iar în 1978 a fost primit în Federaţia Internaţională a Fotografilor (FIAP), din cadrul UNESCO. Szabó Tamás a realizat mii de fotografii inedite cu un patrimoniu arhitectural în continuă evoluţie, începând cu mai bine de o jumătate de secol în urmă.

Feleki István este cadru didactic al Facultăţii de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Şi-a dezvoltat specializarea postuniversitară la École Nationale de la Photographie, Arles (1995-1996). A expus începând din anii 1970 până în prezent în numeroase galerii din Franţa, Germania, Ungaria, Canada, Maroc sau Japonia.

Ştefan Socaciu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, s-a remarcat atât prin activitatea sa expoziţională, de fotoreporter, cât şi printr-o bogată activitate didactică în diferite centre de pregătire în domeniul cultural. Ştefan Socaciu, membru fondator al Asociaţiei Culturale Ciorchin, va expune lucrări de o estetică vizuală inedită, care surprind evoluţia contemporană a arhitecturii clujene.

Radu Sălcudean, absolvent de studii masterale la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, şi-a dezvoltat cariera prin numeroase expoziţii de grup la nivel naţional şi, de asemenea, în calitatea sa de lector în cadrul a numeroase programe de formare. Radu Sălcudean este recunoscut pentru utilizarea tehnicilor light painting-ului pentru obţinerea unor efecte fotografice insolite.