Photo Romania Festival

15 – 24 mai 2015

Cinci expoziţii găzduite de Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Simion Buia – “Romanian Actors”

Expoziţia, vernisată în avanpremieră la Photo Romania Festival, constă în portrete de mari dimensiuni a 16 actori români, între care şi clujenii Dorel Vişan, Miriam Cuibus, Melania Ursu. Lansarea oficială a proiectului va avea loc luni, 18 mai 2015, la Bucureşti.

 

Marie Sjøvold – “Midnight Milk”

Vernisaj: miercuri, 20 mai 2015, ora 18:00

Marie Sjøvold este reprezentanta Festivalului de Fotografie Nordic Light din Norvegia, festival cu care Photo Romania Festival desfăşoară fructuoase colaborări. Marie a fost intervievată, de altfel, şi de reporterii prestigioasei publicaţii British Journal of Photography. Expoziţia de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca ilustrează procesul de transformare a identităţii şi a imaginii de sine a femeii atunci când devine mamă.

 

Mihaela Noroc – „Atlasul frumuseţii”

Vernisaj: miercuri, 20 mai 2015, ora 18:00

Expoziţia aduce în atenţie o colecţie de portrete feminine din întreaga lume, portrete care celebrează diversitatea. Proiectul Mihaelei Noroc este elogiat de marile publicaţii din întreaga lume, precum şi de celebra Oprah Winfrey în Super Soul Sunday, emisiune difuzată pe Oprah Winfrey Network.

 

Sylvia Plachy – “Waiting patiently”

Vernisaj: vineri, 22 mai 2015, ora 17:00

Sylvia Plachy este un fotograf recunoscut la nivel mondial, care activează din 1965. Este născută la Budapesta, trăieşte la New York şi are puternice legături emoţionale cu Europa Centrală şi de Est, legături care se regăsesc în lucrările ei. Expoziţia este inclusă în secţiunea „Fotografi maghiari” la Photo Romania Festival, secţiune promovată în parteneriat cu Zilele Culturale Maghiare din Cluj. Vernisajul va fi urmat de o prelegere susţinută de Sylvia Plachy, cu începere de la ora 18:30, la Casa Photo Romania.

 

Cristina Bobe – “Gentle Violence – The Heart”

Proiectul este unul de pionierat şi îmbină două domenii diferite (arta şi medicina), printr-un gen fotografic puţin cunoscut în România – fotografia medicală. În cadrul expoziţiei “Gentle Violence – The Heart”, pe simeze sunt prezentate imagini din timpul operaţiilor pe cord deschis, dintr-o perspectivă documentară, estetică şi medicală.

 

Mai multe detalii despre expoziţii puteţi afla accesând websiteul www.photoromaniafestival.ro şi pagina de facebook: Photo Romania Festival.